top of page

שמי עמיחי בן ארי ואני פסיכולוג שיקומי מומחה מדריך שעובד בגישה אינטגרטיבית. אני מאמין כי טיפול טוב הוא טיפול המאפשר למטופל לחזור לשגרת חיים תקינה ועצמאית. לשם כך אני משלב טכניקות טיפול קוגניטיביות התנהגותיות (בעיקר מהגל השלישי) יחד עם הבנה דינאמית ומערכתית. התנועה בין הבנה והכרה של העולם הפנימי  לבין התמודדות עם אתגרי המציאות נמצאת בעיני בליבה של העבודה הטיפולית. כפסיכולוג שיקומי אני מאמין כי מציאות החיים של המטופל, תפקודו החברתי המשפחתי והתעסוקתי, וכל מה שקורה לו בין פגישה טיפולית אחת לשניה, צריכים להיות במוקד הטיפול לא פחות מהעולם הפנימי שלו המעובד בחדר הטיפול. תפיסה זו תובעת תנועת מטוטלת תמידית בין עבודה קונקרטית, ממוקדת סימפטומים, מערכתית והתנהגותית מחד, לבין התבוננות דינאמית, פנימית, מופשטת ומעמיקה מאידך. אני מאמין כי מטפל טובה-דיו, הוא כזה המחויב להאזנה קשובה ומדייקת לעולמו הפנימי וצרכיו של המטופל, אך גם לאתגור העולם הפנימי על ידי הנכחת המציאות ומפגש עם האחר.

WhatsApp Image 2020-08-23 at 17.02.20 (1
Wandering Traveler

תחומי העיסוק שלי

בעבודתי כפסיכולוג אני עוסק בתחומים הקשורים ל:

1. חרדה

2. טראומות נפשיות וגופניות

3. אובדן ושכול

4.דיכאון

5. קשיי ויסות

6. התמודדות של המטופל ובני משפחתו עם מחלות כרוניות

7. התמודדות של המטופל ובני משפחתו עם נכויות פיזיות ו/או פגיעות ראש מולדות או נרכשות

קצת עליי

 אני מחלק את זמני בין עבודה בקליניקה הפרטית ובביה"ח הדסה. כמו כן אני מרצה במסלול לתואר שני בפסיכולוגיה שיקומית באוניברסיטת אריאל.

​בביה"ח הדסה אני מנהל מרפאה נוירו פסיכולוגית לילדים  (הנקראת מרפאת נופ"ר ילדים) ועובד כמטפל וכמדריך של פסיכולוגים שיקומיים בתהליכי הכשרה והתמחות. אני מתמחה בטיפול בילדים ובני נוער הסובלים מחרדות, דיכאון, בעיות פסיכוסומאטיות, ומחלות כרוניות. במסגרת הטיפול קיימת התמודדות עם תכנים הקשורים לאובדן, טראומה,דיכאון, מצבי לחץ וחרדות. כאשר רכשתי ניסיון רב בטיפול בילדים ובמשפחות אשר חוו אובדן ושכול.

במסגרת זו העשרתי את ארגז הכלים שלי, בגישות טיפוליות נוספות כמו: EMDR, TFCBT, ביופידבק וניורופידבק,  וטיפולי הגל השלישי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (מיינדפולנס, DBT ו-ACT).

 באוניברסיטת אריאל, אני מרצה במסלול לתואר שני בפסיכולוגיה שיקומית. במסגרת זו אני מעביר קורסים בתחום הטיפול והשיקום של ילדים וכן בתחום האבחון הנוירו פסיכולוגי.

מחקר

אני עוסק במחקר מאז שנת 2007, ומאמין כי שילוב של עבודה מחקרית עם עבודה קלינית הוא חיוני להתפתחות כל אחד מהתחומים. עבודה קלינית מאירה את השדה המחקרי באור מעשי ואנושי, ועוזרת למגדל השן האקדמי להיות מחובר אל הקרקע. מאידך העבודה המחקרית מאפשרת בחינה ותיקוף של התובנות והנסיונות הקליניים ומאפשרת להבין את המקרה הפרטני בקונטקסט אוניברסלי.

הרצאות וסדנאות

  1. התערבות בשעת משבר

  2. טראומה רפואית והשפעותיה על ילדים ומשפחותיהם

  3. קשיבות (מיינדפולנס) ככלי טיפולי

  4. טיפול אינטגרטיבי: על האתגר המיוחד שמציבה הטראומה למטפל במאה ה-21

  5. טיפול ממוקד טראומה- סדנה למטפלים בהיקף של 2-3 ימים

  6. טראומטיזציה מכלי שני- מי יטפל במטפל?

  7. קבוצת מיומנויות DBT למטפלים

bottom of page